duminică, 30 octombrie 2011

Irish Stuff

Salut lumee!! Saptamana asta mama a fost cu serviciul la Dublin si mi-a adus niste chestii absolut geniale, dar numai unul din ele conteaza, pentru ca e tipic irlandez si e super-sweet:




Yep, that's my Irish Pink Hat :x ( Pe laptopul meu TOSHIBA dar el e personaj secundar ;) ) The luck of the Irish!!! (random nice topic-related pic):




Acesta este celebrul spiriduș irlandez. Se spune că păzește o oală cu aur la capătul curcubeului, iar dacă zânele te iubesc îți vor arăta calea spre aceasta...


Random facts about Ireland:
-Irlandezii țin foarte mult la cultura lor, peste tot în Irlanda existând tot felul de obiecte cu tema trifoiului cu patru foi sau a spiridușului cu oala cu aur.
-Irlanda se bazează în principal de turism și pe creșterea oilor.
-Populația Irlandei este de aproximativ 4,5 milioane de locuitori (referindu-mă la Republica Irlandeză, nu și la Irlanda de Nord care aparține de Marea Britanie) și... aproximativ 9 milioane de oi - da, OI! În Irlanda numărul de oi este de aproape două ori mai mare decât populația acesteia!!! O.o
-Patru câștigători ai premiului Nobel pentru literatură din secolul XX sunt irlandezi (George Bernard ShawWilliam Butler YeatsSamuel Beckett and Seamus Heaney), laolaltă cu James Joyce, Robert Boyle, William Thomson ș.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu